Lagkage med chokolade og jordbærmousse
Middel
Bunde
18 cm springform beklædt med bagepapir
3 æg
125 g flormelis
60 g mel
70 g karto
Tænd ovnen på 175 grader
Pisk æg og flormelis hvidt og luftigt
Bland alle de andre tørre ingredienser sammen
Når æg og flormelis er pisket sigtes de blandet tørvarer ned i og
det vendes sammen med en dej skraber.
Kom dejen i springformen og bag i 40-45 min midt i ovnen.
Jordbærmousse
3 blade husblas
1 vaniljestang
50 g sukker
200 g jordbærpuré
3 dl piskefløde
Læg husblas i blød i koldt vand.
skrab kornene ud af vaniljestangen og bland det med lidt af sukkeret så kornene bliver skilt ad, kom vaniljekorn og vaniljebælg op i en gryde sammen med sukker og frugt pure. Lad blandingen koge et par minutter, og tag den af varmen.
Klem husblassen fri for vand, og rør den i den varme pure blanding i gryden, til den smelter. Lad massen køle ned til ca 30 grader
Pisk fløden til skum.
Vend lidt af flødeskummet i gryden, og hæld dernæst forsigtigt puréen op i det resterende flødeskum, og vend det sammen.
Chokolademousse
3 blade husblas
3 dl piskefløde
100 g mørk chokolade 70%
2 spsk flormelis
Læg husblas i blødning koldt vand
Kom chokolade og flormelis op i en skål
Varm 1 dl fløde op til kogepunktet og smelt husblassen heri og hæld det straks over chokoladen så den smelter
Pisk de 2 sidste dl piskefløde til en let skum og vend chokolade blandingen i.