Cheesecake med hvid chokolade
Middel
Bund
300g oreo z
200g smør
Skrab cremen af oreo kiksen og hak dem fint
Smelt smørret og bland det i de hakkede kiks
Når kagemassen er rørt sammen presses den hårdt i springformen og sættes på køl
Ostemasse
400g philadelphia neutral
300g hvid chokolade gerne Callebaut
125g flormelis
4dl piskefløde
1,5 tsk vaniljesukker el korn fra 1 vaniljestang
1 citron øko da det er skrællen man bruger
4 blade husblas
4 blade husblas sættes i koldt vand
Smelt halvdelen af chokoladen evt over vandbad. Når den er smeltet blandet den anden halvdel i og der røres til det hele er smeltet sammen og stilles til afkøling
Rør ost, flormelis, citronskal og vanilje godt sammen
Smelt husblas i en lille gryde og lad den køle let af
Vend chokoladen i ostemassen og tag ca. 2 spsk og bland den op i husblassen inden den Vendes i skålen med resten af ostemassen.
Pisk fløden til en let skum og vend også den i ostemassen.
Tag formen ud af køleskabet og hæld ostemassen ovenpå, bank let formen ned i bordet så osten sætter sig over det hele. Glat toppen så godt som muligt og tør kanten af så det ikke sætter sig i geleen.
Sæt kagen tilbage på køl.