Brownie med hindbær mousse
Svær
Bund
200 g smør
200 g mørk chokolade, 70 %
100 g hvedemel
3 æg
250 g sukker
½ tsk. salt
1 springform, 24 cm
Tænd ovnen på 175°.
Smelt forsigtigt smør og chokolade i en gryde.
Pisk mel, æg, sukker og salt sammen med en elpisker i en skål til en luftig masse.
Vend chokolade blandingen i æggemassen.
Beklæd bunden af springformen med bagepapir, og hæld dejen i.
Bag kagen i ovnen i ca. 25 minutter, og lad den herefter køle helt af.
Hindbærmousse
6 blade husblas
1 vaniljestang
80 g sukker
400 g pure
½ l piskefløde
Læg husblas i blød i koldt vand.
skrab kornene ud af vaniljestangen og bland det med lidt af sukkeret så kornene bliver snildt ad, kom vaniljekorn og vaniljebælg op i en gryde sammen med sukker og hindbær pure. Lad blandingen koge et par minutter, og tag den af varmen.
Klem husblassen fri for væde, og rør den i den varme hindbærblanding i gryden, til den smelter. Lad massen køle ned til ca 30 grader
Pisk fløden til skum.
Vend lidt af flødeskummet i gryden, og hæld dernæst forsigtigt hindbærmassen op i det resterende flødeskum, og vend det sammen.